dilluns, 5 de maig de 2014

Biblioteques de Barcelona llança una col·lecció de llibres ficticis per fomentar el bon ús de les biblioteques


Al mes de maig comença a les Biblioteques de Barcelona la campanya Ens agraden els lectors, destinada als usuaris de les biblioteques per a la conscienciació que cal la col·laboració de tothom per a un bon funcionament de les biblioteques.

La campanya consisteix en el llançament d’una col·lecció de llibres ficticis, amb titulars simpàtics i il·lustracions coloristes, que busquen captar l’atenció dels usuaris i fer-los reflexionar tot recordant-los la normativa de manera propera i fugint de paternalismes.

Vertebrada a partir de quatre eixos, la campanya incideix en els temes de mantenir una actitud correcta, no fer malbé els llibres, retornar els documents a temps i deixar els llibres en els llocs assignats. Es parteix dels epígrafs de la Normativa d’ús de Biblioteques de Barcelona i s’explica quins són els gestos que poden fer els usuaris que beneficien tothom.

Els quatre títols que presenta la col·lecció i les normes que ens transmeten són:


La biblioteca sense llei
Cal mantenir una actitud correcta a la biblioteca i evitar sorolls, olors penetrants i comportaments o activitats que puguin interferir en el bon funcionament dels serveis o molestar els altres usuaris. Els telèfons mòbils i altres dispositius sonors han d’estar en silenci.

L’abominable devorallibres
No subratllis, taquis, facis malbé ni anotis els llibres. Cal tenir cura dels materials i els documents que s’utilitzen a la biblioteca i dels que es deixen en préstec.

El llibre segrestat
Retorna els llibres sempre a temps. És fonamental la devolució dels documents que es deixen en préstec en el termini establert. Algú els pot estar esperant. El termini de préstec és de 30 dies naturals per a tota mena de materials. Els documents prestats es poden renovar fins a un màxim de tres vegades sempre que no estiguin reservats i no hagi expirat el termini de retorn.

La recerca desesperada del llibre perdut
En acabar la consulta deixa els llibres als llocs assignats (carretons, taules). Un llibre desendreçat és un llibre perdut. Només les enciclopèdies, les revistes i els diaris s’han de retornar a les prestatgeries.


S’han imprès 80.000 punts de llibre, es penjaran cartells, s’emetrà un vídeo a les pantalles de les biblioteques i al canal YouTube de biblioteques, es repartiran corporis dels llibres a les biblioteques i es difondrà la campanya a les xarxes socials i al butlletí de notícies de Biblioteques de Barcelona. També s’han fet uns plafons gegants que aniran itinerant per les biblioteques de la ciutat.

Aquesta campanya ha estat realitzada per l’agència Soon i Tokyo i les il·lustracions s’han encarregat a la il·lustradora Carmen Segovia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada